Öt ok, miért NE vegyen víztisztítót

Úgy érzi, hogy már a csapból is a vízszűrő folyik, és nem tudja, hogy valóban szükség van-e rá?
Egy új beruházás előtt mérlegelni kell a különböző szempontokat a termékkel, szolgáltatással kapcsolatban; nincs ez másként a vízszűrők esetében sem.
Most megkönnyítjük a döntést: felsorolunk 5 esetet, amikor valójában nincs szüksége víztisztító berendezésre.

Ne vegyen víztisztító berendezést, ha…

 1. …Ön egy artézi forrás mellett lakik.
  Korábbi cikkünkben már elemeztük, hogy hol találhatóak a világ legtisztább (és általában a legdrágább is) ásványvizei; ha Önnek egy ilyesmi csobog a hátsó kertben, akkor természetesen nincs szüksége víztisztító berendezésre, hiszen a forrásvizet elméletileg semmi sem szennyezheti be.
  Kivéve, ha a közelben valamilyen gyár, ipartelep van, esetleg a környékbeli földeket műtrágyával vagy vegyszerekkel kezelik, mert ezekből sok egészségtelen anyag szivároghat a talajba és szennyezheti be akár a forrásvizet is.
 2. …Ön ásványvíz-függő.
  Bár több kutatás is bebizonyította, hogy a vízben található szervetlen ásványi anyagokat a szervezet nem tudja feldolgozni, sőt, akár ártalmasak is lehetnek, az ásványvíz-ipar még mindig virágzik. Sokan vannak, akik kartonszámra cipelik haza a palackozott vizet, hetekig kerülgetik a konyhában vagy a kamrában, majd elegánsan a szemetesbe dobják a flakonokat, hogy azok az elkövetkezendő kb. 500 évet a szeméttelepen töltsék. Ugyanis a PET-palackok – ahogy erről már a múltkor is írtunk – valószínűleg unokáink unokáinak idejében is a Földet szennyezik még, vagy a tengerek, óceánok vizében lebegnek, az enyészetre várva.
  Egy víztisztító berendezés felszerelésével egy életre megszabadulhat a palackok rémétől!
 3. …Ön vegyszer-és hormonfüggő
  Ismeri azt a viccet, hogy a „14 000 éves” ásványvíz palackjára miért nyomtatnak lejárati időt? Hiszen ha 14 000 évet kibírt a természetben, néhány évtized már nem árthatna neki, ugye?
  Ez valóban így is van; kevesen tudják, hogy az ásványvizes flakonokra nyomott lejárati idő valójában nem a vízre, hanem magára a flakonra vonatkozik. Egy idő után ugyanis egészségre ártalmas anyagok oldódhatnak ki a műanyagból; hormonok, különféle vegyszerek, és persze maga a műanyag sem különösebben egészséges.
  Bár ez a lejárati idő általában megnyugtatóan hosszú és a vizet még jóval előtte kiisszuk – tehát elméletileg biztonságban vagyunk – de nem árt, ha tudja, hogy a palack csak akkor biztonságos, ha megfelelően tárolták. Ha hőhatásnak volt kitéve, vagy napfénynek, akkor könnyen lehet, hogy már hamarabb beindulnak ezek a bomlási folyamatok.
 4. … ha az Ön lakásában 100% tiszta víz folyik a csapból.
  Ez azt jelenti, hogy sem gyógyszermaradványok, sem szappanmaradványok, sem hormonok, sem klór nincs a vízben.
  Amennyiben Ön a központi vízhálózatot használja, ennek nagyon-nagyon kicsi az esélye, hiszen a víztisztító telepeken általában klórt használnak ahhoz, hogy a baktériumokat elpusztítsák a vízben.
  A klór egészségtelen hatásairól pedig már sokat írtunk, például ebben a cikkben.
  És bár a budapesti víz a víztározóknál jó minőségű, sok múlik a vezetékek állapotán; könnyen lehet, hogy az Önhöz vezető út során olyan anyagok kerülnek vizébe, amiről Ön tudni sem akar. Elég például egy csőtörés valahol…
  Ha szeretné pontosan tudni, hogy mi található a csapvízben, Ön is nyugodtan bevizsgáltathatja egy laborban.
  Az eredményeket kézhez kapva valószínűleg hamarosan elkezd víztisztító berendezéseket keresni…
 5. … ha Önnek nem fontos a saját és családja egészsége
  Természetesen a fenti tételeket mind figyelmen kívül hagyhatja, amennyiben Ön nem akar egészséges lenni; ha szereti, ahogy a klór kiszárítja bőrét, rajong az ekcémáért, a fáradtságért, nincs kisgyermek a családban és nem is lesz soha, akkor természetesen Önnek nincs szüksége vízszűrőre.

Ám ha Önnek fontos az egészsége, nem folyik artézi víz a kertjében, szeretne egy szebb, szemétmentes Földet hagyni gyermekeire és az ásványvíz-cipekedésből is elege van már, kattintson ide és nézzen szét csapra szerelhető víztisztítóink és zuhanyra szerelhető vízszűrőink között!